Кухар – винахідник та творець прекрасного.

 

Кухар – одна з найдавніших і вічно сучасна професія. Добрий кухар цінується у всі часи і у всіх народів. Саме найбільшим попитом користується ця робітнича професія серед випускників шкіл. І саме у Золочівському професійному ліцеї цій справі можуть навчити висококваліфіковані майстри виробничого навчання та викладачі спецдисциплін кухарів.

З метою профорієнтації та пропаганди професії «Кухар» 3 жовтня у читальній залі бібліотеки ліцею відбулася презентація цього фаху.

Викладач спецдисциплін кухарів Марія Ігорівна Лесьна ознайомила присутніх із історією кухарського мистецтва, а майстер виробничого навчання Леся Сергіївна Гриник прочитала лекцію «Правильне харчування – запорука здоров’я », навела ряд цікавих фактів щодо споживання їжі. Активну участь у презентації взяли учні груп №№18,38: Гриндьо Мар’яна, Герус Василь, Топишко Софія, Гончар Софія, Дяків Надія.

10 жовтня цікаві та повчальні майстер – класи провели майстри виробничого навчання кухарів Наталія Василівна Болюбаш  («Приготування дерунів із різними начинками») та Леся Сергіївна Гриник («Салати та їх оформлення квітами з овочів»). За цим процесом спостерігали не тільки учні, що  здобувають професію кухаря , а й інші. В кінці уроку усі бажаючі могли поласувати приготовленими стравами.

счетчик посещений